A járvány miatti több mint két év kihagyást követően újraindult az Eva Air Bécs-Bangkok-Tajpej járata, Thaiföldön feloldották az utazási korlátozásokat, ősszel már Milánóba és Münchenbe is közlekedik a tajvani légitársaság.

Júliusban hetente kettő, majd augusztustól már heti három alkalommal közlekedik az osztrák fővárosból Bangkokon keresztül Tajpejbe Boeing 787 Dreamliner gépeivel az Eva Air, a bécsi repülőteret üzemeltető cég közlése szerint.

A légitársaság tervei szerint 2022 novemberében visszaáll a járvány előtti menetrend, hétfőn, csütörtökön és szombaton közvetlenül, kedden, szerdán, pénteken és vasárnap pedig bangkoki megállóval lehet eljutni Tajvan fővárosába Bécsből.

Forrás: Vienna Airport

A légitársaság a világjárvány alatt is fenntartott néhány járatot Tajpej és Bécs között, azonban azok kizárólag árut szállítottak.

Az európaiak körében – főleg a téli időszakban – népszerű Thaiföld július elejétől lényegében az összes járvány miatt elrendelt korlátozást és kötelező karantént eltörölte a beoltott utasok számára, a nem oltottaknak is csak egy PCR vagy meghatározott helyen elkészített gyorstesztet kell bemutatnia.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Eva Air a napokban jelentette be, hogy október végétől Milánóba heti 2, november elejétől Münchenbe pedig heti 4 új járatot nyit Tajpejből.