A lengyel nemzeti légitársaság elnöke az év végéig adott ultimátumot a Boeing repülőgépgyárnak, hogy kompenzálja a Boeing 787 Dreamliner típusok kiesésével okozott veszteségeket. Amennyiben nem sikerül tető alá hozni bármilyen egyezséget, úgy az ügyet bíróságra viszi a LOT a Reuters hírügynökség tudósítása szerint.

„A Boeing egy igen fontos partnerünk, éppen ezért tartunk tárgyalásokat, valamint készen állunk, hogy törvényi keretek között mindent megtegyünk, hogy megvédjük a vállalatunk érdekeit.” – nyilatkozta Sebastian Mikosz, a légitársaság elnöke a lengyel Dziennik Gazeta Prawna napilapnak.


A LOT e heti korábbi nyilatkozata szerint némely Dreamliner járatokat kénytelenek voltak késve indítani, mivel az ellenőrzések során két repülőgépnél is az üzemanyagszűrő szivárgását fedezték fel. A lengyel légifuvarozó hozzátette, hogy a kárpótlási listára az ideiglenesen bérelt repülőgépek költségét is feljegyzik, mely már így is eléri a 100 millió zlotyt, körülbelül 7 milliárd forintot.

Dreamliner meghibásodás a Norwegian-nél – nem először a hónap során

Úgy tűnik, hogy a Dreamlinerek gyakori meghibásodása nem hagy alább, hiszen a Reuters információi szerint pénteken a Norwegian norvég légitársaság Bangkokból Stockholmba tartó járata volt kénytelen visszafordulni a hidraulika-szivattyú hibája miatt. A légitársaság két Boeing 787 típusú szélestörzsű repülőgépe már számos meghibásodást produkált ebben a hónapban. Egyelőre bizonytalan, hogy mennyi időre ragadt a thai fővárosban a norvég low-cost modellben működő légitársaság zászlóshajója.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!