Elkészült az Aeroflot fennállásának idei 90. évfordulója alkalmából speciális mintával ellátott Szuhoj Superjet 100 típusú utasszállító repülőgép festése.

Kapcsolódó cikk Moszkvában a retro A320-as

Az orosz nemzeti légitársaság nyílt pályázatot hirdetett, amelyre csaknem 7000-en jelentkeztek. A szakmai zsűri válogatása alapján végül a legjobban sikerült 10 munka közül online szavazás keretében a közönség dönthetett róla, hogy melyik festésminta kerüljön az ünnepi Superjet 100-asra. (Az első három helyezett által készített tervek itt tekinthetők meg.)


Az Aeroflot RA-89009 lajstromú Superjetjét még június 28-án repülték ki a csehországi Ostravába, ahol a festési munkálatokat a nyertes, Alexander Sosnowski pályamunkája alapján végezték el. A repülőgép pedig ma hajnalban érkezett vissza Moszkvába.

Az idei évben nem ez az első különleges festésű repülőgépe az Aeroflotnak. Ugyancsak a 90. évforduló apropóján májusban került a flottába a légitársaság történetének első retro festést viselő gépe, egy vadonatúj Airbus A320-as, amely az egykori Tupoljev Tu-104-es típus, ’50-es évekbeli megjelenését idézi.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!