Ma délben érkezett Moszkva Vnukovó repülőteréről a dagesztáni Anzsi Mahacskala labdarúgó csapata. Az Anzsi az orosz bajnokságban jelenleg a negyedik helyen áll a tabellán szentpétervári Zenit, a Lokomotív Moszkva (ottani Loki, vagyis vasutas csapat) és a Szpartak Moszkva mögött.

A csapat tulajdonosa a dagesztáni származású Szulejmán Kerimov, Guus Hiddink holland vezető edző és Roberto Carlos brazil csapatigazgató szerződtetése mellett a kameruni Samuel Eto’O és más ígéretes sztárok megvásárlásával tette rá a világ focitérképére az Anzsit. Kerimov magánvagyona 7,8 milliárd dollár, a Forbes Magazin listáján a világ 118. leggazdagabb embere, arany- és nemesfém bányái, olajcégei, bankjai és egyéb vállalkozásai termelik a pénzt.) Meglátjuk, mire mennek Kispesten!

A csapat saját, Tupoljev TU-154 M típusú gépével érkezett. Ez a népszerű, majdnem ezer darabban épített Nagy Vas utolsó, modernizált alváltozata, amelyet elsősorban a csendesebb és gazdaságosabb Szolovjov D-30-as hajtóművekkel szereltek fel. A TU-154-es a szovjet repülőipar alighanem legjobban sikerült darabja volt, megbízható, kiváló tolóerő/súlyerő arányú gép, amelyet igazán jól lehetett nyúzni.

Nyúzták is mindenfelé. Kelet-Európában, így a Malévnál is az tette be neki a kaput, hogy sokat fogyasztott: három hajtóműve ugyanúgy két tonnát “ivott” csövenként, mint a Boeing 737-es, csak annak kettő volt belőle a három helyett és ugyanúgy 160 utast vitt el, ugyanolyan messzire.

Az RA-85057 lastromjelű gépet “kissé” átépítették Kerimov illetve a csapat igényei szerint, nem sajnálták a nemesfa bevonatokat, a krémszínű bőrüléseket és a zuhanyozót sem a gépből. Mégis, a legjobb benyomást talán a válogatottan csinos orosz stewardessek tették a budapesti repülőtér szakembereire. Hol vannak már a régi idők, belföldi Aeroflot-járatainak hidrogénszőke, aranyfogú, nehézbombázó alkatú és kiképző őrmester modorú bársinyái! Ezek a lányok bármelyik színes magazin címoldalán megállják a helyüket! Jó szórakozást a képekhez!

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Budapest Airport exkluzív fotói a gép belsejéből:

Fotók: Budapest Airport, AIRportal.hu
Szöveg: Budapest Airport

További fotók hamarosan!

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!