A 2015. évben 18%-kal többen, mintegy 172 000-en használták Magyarország második legforgalmasabb repülőterét a Debrecen Airportot. Ez a szám abszolút rekordnak számít a Debrecen Airport valamint a magyarországi regionális repülőterek történelmében.

“A Debrecen Airport utasforgalma már 2015. novemberében a tavalyi év egész éves utasforgalmát is túlszárnyalta és a tavalyi év utolsó hónapjában december 16-án stratégiai partnerünk, a Wizzair a Debrecen Airporton megnyitotta a 22. bázisát és ezzel Franciaország, Belgium és Svédország is közvetlen légi járattal lett összekötve Debrecenből ill. Kelet-Magyarországról.” – közölte Tamás László, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója.

“Ennek eredményeként az utasforgalom exponenciálisan fog fejlődni és 2016-ban a tavalyi forgalom dupláját fogjuk a Debrecen Airporton kiszolgálni. 2016. április 11-től a meglévő menetrend szerinti járatok mellé még a Lufthansa is fog járatot indítani Debrecenbe heti 3 alkalommal Németország harmadik legnépesebb városából ill. Európa 6. legforgalmasabb repülőteréről, Münchenből. Idén repülőterünk az egyik legdinamikusabban növekvő regionális repülőtérré válik Közép- és Kelet-Európában.” – tette hozzá a szakember.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!