Igencsak nagyméretű meglepetéssel szolgált ma délelőtt az El Al izraeli légitársaság, budapesti járatukat ugyanis a flotta legnagyobb típusa, egy Boeing 747-400-as teljesítette Tel Aviv-ból. A gépcserére – mint azt megtudtuk – forgalmi okok miatt volt szükség az egyébként a nyári menetrend életbe lépése óta UP by El Al színekben közlekedő keskenytörzsű Boeing 737-800-as helyett.

A ma Budapestre érkezett 4X-ELD lajstromot viselő Boeing 747-es első felszállását 1999. május 7-én, vagyis 15 évvel ezelőtt, mához éppen két napja teljesítette. A négy Pratt&Whitney gyártmányú hajtóművel szerelt gép rögtön az izraeli légitársaságnál kezdte pályafutását, amely Jeruzsálem nevet adott neki.

Az El Al flottájában jelenleg hat darab utasszállításra alkalmas Boeing 747-400-as teljesít szolgálatot. Ezek közül a mai budapesti járatot teljesítő gép fedélzete 348 turista, 52 üzleti és 8 első osztályú, azaz összesen 408 utasnak kínál férőhelyet, amely mellett szinte eltörpül a szokásosan közlekedő 180 személyes Boeing 737-800-as kapacitása, de a Budapest Airport által közölt információ szerint a gép mind Tel Aviv-ból, mind Budapestről 90% körüli telítettséggel közlekedett ma.

A repülőgép érkezéséről és indulásáról, amely egyaránt a hosszabbik, 3707 méter hosszú 2-es futópályáról, annak is 31R irányáról történt a Budapest Airporttól kaptunk fényképeket. A fotókért köszönet Hardy Mihálynak, a Budapest Airport kommunikációs igazgatójának!

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!