A német Germania charter légitársaság ST 5015 számú, Hurghada – Hamburg járata Budapesten szakította meg útját egy utas rosszulléte miatt.

Az AMS repülőtéri egészségügyi szolgálat speciális repülőtéri mentőautója. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Az AMS repülőtéri egészségügyi szolgálat speciális repülőtéri mentőautója. (Fotó: AIRportal.hu)

Az Airbus A319-112 típusú, D-ASTZ lajstromjelű repülőgép személyzete Arad térségében döntött a budapesti leszállás mellett és kezdte meg a süllyedést Ferihegy irányába.

A repülőgép vasárnap reggel 7:45-kor biztonságosan leszállt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, majd a számára kijelölt állóhelyre gurult.

Az út megszakítására az AIRportal.hu információi szerint az egyik utas rosszulléte miatt volt szükség. A leszállást követően az Airport Medical Service (AMS) munkatársai megkezdték az érintett utas ellátását.

Szerda hajnalban a Pakistan International Airlines (PIA) Manchester – Islamabad járata, szombaton este pedig a török Corendon légitársaság Antalya – Billund járata szakította meg útját Ferihegyen utasrosszullét miatt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Budapest az ideális választás

A Magyarország felett zajló intenzív Dél-Kelet – Észak-Nyugat és Észak-Nyugat – Dél-Kelet irányú forgalom miatt nem ritka, hogy a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren történő leszállás mellett döntenek a légijáratok személyzetei, ha valamilyen egészségügyi vagy műszaki probléma meg kell szakítsák a repülést a térségben.

A repülőtér infrastrukturális adottságai és elhelyezkedése miatt sokszor ideális alternatívát jelent a személyzetek számára, ha meg kell szakítani a repülést.

A repülőtér jól működő és felkészült szolgálatainak (repülőtéri tűzoltók, egészségügyi szolgálat, forgalmi előtéri szolgálatok, légiforgalmi irányítás, földi kiszolgálók, műszaki javító bázisok, stb.) és ezek összehangolt munkájának köszönhetően a legmagasabb szintű biztonságot, kiszolgálást és ellátást tudják nyújtani a bajba került légijárművek és utasaik részére.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!