Különös ötlettel rukkolt elő Tajpej kisebbik reptere: 90 embernek szervez olyan élménytúrát, mintha utaznának. 

“Nem hagyhatod el Tajvant? Akkor tégy úgy, mintha külföldre utaznál a Szongsan reptérről!” – olvasható a reptér felhívásán.

A légikikötő ugyanis különös reptéri túrákat szervez az utazásra vágyakozó embereknek, lehetővé téve számukra, hogy bejárják a terminált, és végighaladjanak a megszokott procedúrán anélkül, hogy elrepülnének. 

A félnapos eseményen a szerencsés kiválasztottak megtapasztalhatják mindazt, amit egy repülőút előtt a reptéren szokás.

Átmehetnek a biztonsági ellenőrzésen és útlevél-ellenőrzésen, szétnézhetnek a tranzitban, sőt a túra végén felszállhatnak egy repülőgépre, amely azonban nem fogja sehová elvinni őket. “Leszállás” után az utasok újból átesnek az útlevél-ellenőrzésen, a szeretteik pedig akár egy csokor virággal várhatják őket az érkezési csarnokban.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: Songshan Airport

“Azok számára, akik eddig nem utaztak nemzetközi járaton a repterünkről, a túra remek lehetőséget kínál arra, hogy megismerjék a beszállási folyamatot és a repülőtér szolgáltatásait” – mesélte a CNN-nek Csi-csing Vang, a repülőtér igazgatóhelyettese.

Szongsan egyébként Tajpej kisebbik nemzetközi repülőtere, évi 6 millió utast kezel. A vállalkozószelleműek július 2-án, 4-én vagy 7-én vehetnek részt a különös túrákon.