A légitársaság applikációjának új funkciója lehetővé teszi az American Airlines nemzetközi járatainak utasai számára, hogy útlevélellenőrzés nélkül, mindössze a dokumentum beszkennelésével jussanak el a beszállókapuhoz.

A légitársaság az első a cégek közül, amely applikációján keresztül nyújt lehetőséget a nemzetközi járaton utazó ügyfeleinek, hogy útlevelük adatainak előzetes feltöltése után kihagyják a reptéri okmányellenőrzést, és kizárólag a mobiljukkal kelljen beszkennelniük érvényes dokumentumukat.

A nem USA-útlevéllel rendelkező utasok esetében a biometrikus azonosítókkal ellátott okmánynál működik a rendszer, amelyet a telefon NFC olvasójával kell “szkennelnie” az utasnak.

Az applikáció pontos utasításokat ad arra nézve, hogyan kell használni a mobiltelefonos útlevélszkennert, és elérhető mind iOS, mind Android telefonokon.

Az applikáció részletesen leírja, milyen lépések szükségesek az útlevél beszkenneléséhez (forrás: American Airlines)

„Igyekszünk olyan újításokkal előállni, amelyek egyszerű és stresszmentes repülést kínálnak utasainknak. A mobilos útlevélolvasó rendszer segítségével ügyfeleink kihagyhatnak egy időigényes lépést, és nyugodtan élvezhetik nemzetközi repülőútjukat” – mondta Maya Leibman, az American információs vezérigazgató-helyettese.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság az applikációján kívül is igyekszik minél többet segíteni ügyfeleinek, például a biometrikus azonosítási lehetőség bevezetésével, önkiszolgáló automatákkal a repülőtereken, amelyek a könnyebb becsekkolást segítik, illetve a családi ülőhelykiválasztás lehetőségével, amelynek révén a 14 évnél idősebb fiatalokat is minden esetben a hozzátartozójuk mellé ülteti a rendszer.