Elaludt a Menzies Aviation egyik dolgozója az Alaska Airlines légitársaság Boeing 737-esének első rakterében, a repülőgép felszállt, a munkás dörömbölt, a pilóták megszakították az utat. A „potyautast” a tűzoltók szabadították ki a gép rakteréből, majd elővigyázatosságból kórházba szállították.

A legnagyobb 737-es, a 900ER változat az Alaska Airlines színeiben számítógépes grafikán. (Forrás: Boeing Company). | © AIRportal.hu

A legnagyobb 737-es, a 900ER változat az Alaska Airlines színeiben számítógépes grafikán. (Forrás: Boeing Company).

Az Alaska Airlines N464AS lajstromjelű Boeing 737-900-as repülőgépe a légitársaság menetrend szerinti, AS 448-as számú járatát teljesítette Seattle-ből Los Angeles-be, amikor a pilóták a felszállást követően nem sokkal hangos dörömbölést hallottak a repülőgép padlója alól.

A pilóták azonnal megszakították az emelkedést 5000 láb magasságon és visszafordultak a seattle-i repülőtér felé. A repülőgép 14 perccel a felszállást követően biztonságosan leszállt Seattle repülőterén.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A megállást követően a repülőgép első rakteréből egy repülőtéri dolgozó került elő, akit ezt követően elővigyázatosságból kórházba szállítottak. A légitársaság szűk szavú közleményében elismerte az esetet, de csak annyit közöltek, hogy a raktér, ahol a munkás tartózkodott fűtött volt és légnyomás alatt volt, így nem volt a dolgozó életveszélyben.

Sajtóértesülések szerint a repülőgép első rakterében rekedt embert az Alaska Airlines földi kiszolgálójának, a Menzies Aviation dolgozójaként azonosítottak. A reptéri munkás állítása szerint elaludt a repülőgépben, azért nem vették észre, hogy a raktérben maradt és zárták rá az ajtót.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!