December 17-én adta át a Boeing a Ryanair által korábban megrendelt Next Generation Boeing 737-es repülőgépek közül az utolsó darabot a légitársaságnak. A repülőgép hétfőn szállt fel a seattle-i Boeing gyár repülőteréről.

A legújabb példány 2012.10.05-én teljesítette első felszállását, majd a tesztrepülések, és az átadási ceremónia után kedd hajnalban érkezett meg Dublinba, a légitársaság legnagyobb bázisrepülőterére.

A 737-es az EI-EVY lajstromjelet kapta, és a 303-ik Boeing 737NG az ír fapados flottájában. Mivel forrásaink szerint a légitársaságnak jelenleg nincs érvényes megrendelése további repülőgépekre, egy ideig ez az utolsó Boeing is egyben.

Az ír fapados repülőgépeinek egy része a téli menetrendben nem repül, hanem letárolva áll a légitársaság bázisain. A jövőre nézve fontos kérdés lehet, hogy az elsőként átvett, lassan kiöregedő példányokat milyen típussal fogja helyettesíteni a légitársaság.

A Ryanair még 2011. júniusában jelentette be, hogy együttműködik a kínai COMAC céggel, annak érdekében, hogy közösen fejlesszék ki a C919-es típust, mely a 737-es nagy riválisa lehet. Ez a bejelentés szakértők szerint viszont nem jelenti azt, hogy a fuvarozó a kínai járművet kívánja majd megvásárolni, különösen, hogy a COMAC program jelentős csúszásban van.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Így a legvalószínűbb, hogy a Ryanair inkább csak nyomást szeretne gyakorolni a Boeing gyárra, hogy ezáltal minél nagyobb kedvezményekre tegyen szert, akár egy újabb NG-megrendelés esetében, vagy az új Boeing 737 MAX típusok áraiból.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!