A Bombardier üzleti gépekkel foglalkozó divíziójának elnöke a Las Vegasban zajló konferencián bejelentette, hogy üzleti gépet faragnak majd a CSeries gépcsaládból.

Steven Ridolfi a Flightglobal-nak elmondta, a kanadai vállalat egyelőre nem határozott meg határidőket a fejlesztéssel kapcsolatban, csupán arról döntött, hogy szánnak pénzt az üzleti változat kifejlesztésére. Viszont a CSeries sűrű berepülési és fejlesztési programja miatt nem lát reális esélyt arra, hogy a most bejelentett verzió pár éven belül megvalósuljon, a cég középtávú jövőjében helyezte el az új alprogramot.


Az észak-amerikai vállalat részéről nem közölték, hogy a CS100 és/vagy a CS300 verzióból készítenék-e el a gazdagoknak szánt variánst, de az biztos, hogy bármelyiket választják, azzal a Bombardier Aerospace eddigi legnagyobb business jetjét alkotnák meg, és tovább bővülne az a típuspaletta, amit eddig a Learjet, Challenger és Global típuscsaládok alkottak.

Emellett vetélytársat kapna az EMBRAER Lineage 1000 típusa, mely eddig egyedül töltötte ki a kisebb – eredetileg is erre a célra fejlesztett – üzleti gépek és a nagy utasszállító repülőgépek átalakított változatai (Boeing BBJ és Airbus ACJ gépcsaládok) közötti piaci szegmenst.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!