Ugyan az autó a legnépszerűbb közlekedési eszköz, de a hivatalos ügyben külföldre látogatók már több mint fele a repülőt választja. Számukra a pontosság, a jegy ára, a foglalás rugalmas módosítása a legfontosabb, derül ki az easyJet friss reprezentatív felméréséből.

Kik a magyar üzleti utasok?
Magyarországon nagyságrendileg 200.000 ember volt üzleti úton az elmúlt 3 évben, ők átlagosan 8 alkalommal látogattak külföldre hivatalos céllal, derül ki az easyJet megbízásából a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet által készített országos reprezentatív felmérésből. Az üzleti utasok átlagéletkora 42 év, jellemzően városban élnek (85%), férfiak (72%) és egyetemet végzettek (62%).

Mivel utaznak a hazai üzletemberek?
A magyarok hivatalos útjaikra elsősorban autóval, valamint repülővel mennek – előbbivel 77, utóbbival 55 százalékuk utazik. Az életkor nagyban befolyásolja, hogy milyen közlekedési eszközt választanak, a 30 év alattiak háromnegyede már főként a légiközlekedést veszi igénybe.

Hova utaznak a hivatalos ügyben külföldre látogatók?
Az üzletemberek által leggyakrabban felkeresett desztinációk között négy easyJet célállomás is található: Bécsbe, Londonba, Párizsba, Münchenbe, Prágába, Berlinbe és Genfbe látogatnak hivatalos ügyben. Az osztrák és német fővárost, valamint Münchent leszámítva jellemzően mind a négy célállomást repülővel közelítik meg.

Mi a legfontosabb az üzletembereknek útjaik során?
A kutatásból kiderül, az üzleti utasok szívesen választanak olcsóbb légitársaságot, közel kétharmaduk nyilatkozott így. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a business osztály szinte senkinek sem fontos már, ellenben a pontossággal, az utazás dátumának módosíthatóságával, a repülőjegy árával és azzal, hogy a gép a célállomás központi repterén szálljon le.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Pontosságban az élen járnak
A pontosság mint legfontosabb tényező az angol légitársaságnál is kiemelt figyelmet élvez. Az elmúlt 12 hónap eredményei szerint a cég járatai a legpontosabbak az európai piacon: az ún. OTP mutató alapján az easyJet gépeinek 88 százaléka időben érkezik, míg a Lufthansánál ez a szám 80, a British Airways-nél és az Air France-nál egyaránt 78 százalék.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!