Az AirAsia India, a dél-ázsiai ország legújabb légitársasága március 21-én, Toulouseban vehette át első Airbus A320-as típusú repülőgépét.

A csennai bázisú fuvarozót az AirAsia Group, a Tata Sons és a Telstra Tradeplace cégóriások alapították meg 2013. március 28-án, majd egyből egy tíz gépre szóló megrendelést különítettek el az AirAsia egy korábbi foglalásaiból, melynek köszönhetően kevesebb mint egy évet kellett várni az új Airbusra.

A március 21-én átadott utasszállítót még kilenc társa fogja követni, melyek mindegyike 180 üléssel, és CFM hajtóművekkel lesz szerelve.

“Az indiai légiforgalom rendkívül stabilan és gyorsan növekszik, de a növekedésnek vállalatunk cégpolitikája teljes mértékben meg fog felelni, hiszen az utasok olcsón tudnak majd utazni igen modern környezetben.” – mondta el Mittu Chandilya, az AirAsia India vezérigazgatója.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Nagy jövő elé nézhetnek az indiai légitársaságok. (Fotó: Airbus)


Az anyavállalat, így cégünk is különleges kapcsolatban áll az Airbus-szal, ezért biztosak vagyunk abban, hogy a folyamatosan fejlődő flottánk továbbra is kiváló gazdasági mutatókkal fog üzemelni, mely idő alatt az utasok végig biztonságban érezhetik magukat a világ egyik legkiválóbb utasszállítójának fedélzetén – tette hozzá.

Az elkövetkezendő 20 évben Indiában és Kínában több ember fog repülőre szállni, mint bárhol máshol a világon. India légiforgalma már így is meghatározó szerepet játszik, és amennyiben a jövőben is tartja ezt a tendenciát, úgy a legnagyobb légipiaccá válik 2032-re. Az AirAsia India létrehozása az ebben a fejlődésben lévő lehetőségeket igyekszik a lehető legjobban kihasználni és segíteni – nyilatkozott John Leahy, az Airbus értékesítési igazgatója.

Az AirAsia cégcsoport egyébként már a hosszútávú piacon is jelen van, AirAsia X nevű leányvállalata részére 51 darab Airbus A330-ast és 10 darab Airbus A350XWB-t rendelt.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!