Megérkezett Moszkvába az Aeroflot második Boeing 737-800 típusú utasszállító repülőgépe, valamint egy új Airbus A321-200-as is csatlakozott a flottához – adta hírül a légitársaság sajtóközpontja.

A közvetlenül a Boeing gyárból származó vadonatúj B-737-800-as (VP-BRH) az Avia Capital Leasing Limited finanszírozási konstrukciójában került az Aeroflothoz, amely az idei évben még egy ilyen típust fog átvenni és szolgálatba állítani.

Ami a gép fedélzetét illeti, kétosztályos elrendezésben a business osztályon húszan, míg a turistán százharmincnyolcan foglalhatnak helyet. Az üzleti osztályon az ülések háttámlájába épített monitor igyekszik az utasok kedvére tenni, de a harmadik gép megérkeztével Wi-Fi alapú szórakoztató rendszer is aktivizálásra kerül, hogy igény szerint mindenki a saját, arra alkalmas készülékén keresztül szemlélhesse a különböző programokat.


Míg a Boeing 737-es már október 30-a óta, addig a legújabb Airbus A321-es (VP-BTG) még csak egy napja, vagyis november 4-e óta része az Aeroflot gépparkjának, amely összesen 89 darab A320-ast számlál, beleértve az A319, A320 és A321 típusváltozatokat is.

Az Aeroflot Airbusai mind közvetlenül a gyártótól származnak, a gépek átlagéletkora csupán 5.1 év. A budapesti Liszt Ferenc repülőtéren is gyakorta előforduló hosszú törzsű A321-esek két-osztályos konfigurációban, összesen 170 utas szállítására alkalmasan üzemelnek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

…és a legújabb Airbus A321-es. (Fotó: Aeroflot Russian Airlines)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!