Átvette első új generációs Boeing 737 típusú utasszállító repülőgépét az ukrán AeroSvit Airlines. A wingletekkel szerelt Boeing 737-800-as a flottamodernizációs programot végrehajtó légitársaság új színeiben került átadásra.

Az ukrán nemzeti légitársaság összesen 11 darab Next Generation típuscsaládba tartozó Boeing 737-est rendelt az amerikai repülőgépgyártól. A most átadott -800-as változatból 7-et, míg a hosszabb törzsű és megnövelt hatótávú, -900ER változatból 4 darabot rendelt a Budapesten is jelenlévő AeroSvit.

Az új repülőgépek mindegyike üzemanyag-fogyasztás csökkentő hatású szárnyvégekkel, wingletekkel kerül átadásra. Az utasok számára pedig a Boeing Sky Interior fedélzeti berendezés csomagja hoz újdonságot és élvezetesebb repülést. A kényelmesebb kabinberendezést újratervezett csomagtartók, energiatakarékos és színpompás LED világítás, valamint új ablakbelsők is szolgálják.

Gregory Gurtovoy, az AeroSvit Airlines igazgatótanácsának elnöke azt nyilatkozta az első új generációs Boeing 737-esük átvételével kapcsolatban, hogy ezzel kezdetét vette a keskenytörzsű flottájuk modernizációs programja. Az elnök kitért arra is, hogy ennek a nagyszabású programnak a megvalósításával az AeroSvit növelni tudja hatékonyságát. A Boeing Sky Interior révén, pedig páratlan kényelmet tudnak nyújtani utasaiknak.

Az 1994-ben alapított kijevi székhelyű AeroSvit Airlines kis-, és középhatótávú keskenytörzsű repülőgép flottáját ezidáig Boeing 737 „Classic” változatok alkották: 3 737-300-as, 5 737-400-as és 8 737-500-as típus formájában. Az AeroSvit Airlines első új generációs Boeing 737-84R(WL) típusú repülőgépe az UR-AAN lajstromjelet viseli.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.


Boeing Sky Interior bemutató kisfilm (Forrás: Boeing’s YouTube Channel)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!