Megkapta legújabb Boeing 737-800NG típusú utasszállító repülőgépét az Aerolíneas Argentinas. A vadonatúj, wingletekkel és Boeing SkyInterior-ral szerelt repülőgép egyenesen a gyártótól érkezett az argentin nemzeti légitársasághoz.

Harmadik Boeing 737-800NG típusú utasszállító repülőgépét vette át nemrég az Aerolíneas Argentinas – tudatta legfrissebb közleményében a légitársaság. Az új generációs (NG) Boeing 737-esek beszerzése fontos része az állami tulajdonú vállalat 2010-2014-es üzleti tervének, amelyben a flotta teljes megújítását tűzték ki célul.

Az argentinok legújabb, LV-CXS lajstromú Boeing 737-800 típusú gépe egyenesen a Boeing gyárból érkezett a légitársasághoz. Az amerikai repülőgépgyár dél-amerikai régióért felelős kommunikációs osztályának köszönhetően az AIRportal.hu exkluzív fotókat mutathat be arról, amint a gép először útját veszi új bázisa, a Buenos Aires-i Aeroparque Jorge Newbery (IATA: AEP) repülőtérre, ahonnan a légitársaság Boeing 737-es típussal üzemeltetett járatai közlekednek.

A flotta eddigi két Boeing 737-800-asa használtan érkezett a légitársasághoz, azokat korábban az Air Berlin üzemeltette. A most átvett harmadik 800-as az első, amely újonnan áll szolgálatba. A gépet a dublini székhelyű Ansett Worldwide Aviation Services (AWAS) lízingcég biztosítja az Aerolíneas Argentinas számára.

Az LV-CXS lajstromú az argentin flotta első Boeing 737-800-asa, amely SkyInterior fedélzettel üzemel
(Fotó: Boeing Company)

Az augusztus 30-án teljes jogú SkyTeam légiszövetségi tagságot nyert Aerolíneas Argentinas összesen 22 darab Boeing 737-700-as, valamint 4 darab 737-800-assal tervezi egységesíteni a keskenytörzsű gépparkját.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az AWAS lízingszerződése útján érkező két 800-as már a legmodernebb Boeing SkyInterior fedélzettel van ellátva, amely magas szintű és a kor kívánalmainak megfelelő komfortot kínál az utasok számára.

Az Aerolíneas Argentinas kétosztályos elrendezésben, 170 utasférőhellyel (ebből 8 üzleti) székezve üzemelteti flottájának legnagyobb Boeing 737-es típusát.

Hamarosan egy újabb vadonatúj Boeing 737-800-assal bővül az argentin flotta (Fotó: Boeing Company)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!