Új gyártású Boeing 737-es típusok lízingbevételére kötött szerződést a GE Capital Aviation Services (GECAS) céggel a Myanma Airways. Mianmar nemzeti légitársasága a szingapúri légiszalonon állapodott meg hat darab 737-800NG és négy darab 737 MAX-8 tartós bérletéről.

A General Electric lízingcégeként működő GECAS a Boeing gyár felé már érvényben lévő megrendeléseiből hívja le azokat a gépeket, amelyek a héten kötött szerződés értelmében a Myanma Airways számára kerülnek majd átadásra. Az első Next Generation 737-esek 2015 júniusától jelennek meg a korábban Burma nevet viselő délkelet-ázsiai ország légitársaságának flottájában.

A megrendelt tíz gépes flotta pedig a tervek szerint 2020-ra válik teljessé, vagyis hat évvel később a Myanma Airways már a Boeing repülőgépgyár legkorszerűbb keskenytörzsű típuscsaládjának képviselőjét, a 737 MAX-8-ast is gépparkjában tudhatja.


Ez egyébként Mianmar történetének eddigi legnagyobb repülőgép-lízing üzlete. A légitársaság célja, hogy az új gépekkel kilépjen az ország határain túlra és nemzetközi járatokat indítson, többek között Japánba. A jelenlegi hálózat ugyanis egyelőre csak belföldi útvonalakat szolgál ki a ranguni nemzetközi repülőtérről.

Az új Boeing 737-esek fedélzete két-osztályos elrendezésű lesz, üzleti és turista komfortszintet egyaránt kínálva, de a konfigurációt csak később, várhatóan a nyáron véglegesíti a légitársaság.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!