A Boeing és a Garuda Indonesia közösen ünnepelték ma, hogy megérkezett Jakartába az indonéz légitársaság első vadonatúj B777-300ER típusú szélestörzsű utasszállító repülőgépe. A társaság a flotta revitalizálása érdekében döntött 10 darab megnövelt hatótávú triplahetes beszerzése mellett.

A flotta első közvetlen rendelésű Boeing 777-300ER típusa (PK-GIA) három komfortosztályt kínál fedélzetén: 8-an az első (First Class), 38-an az üzleti (Business Class) és 268-an a turista (Economy Class) osztályon foglalhatnak a helyet a Garuda Indonesia által választott konfiguráció szerint. A légitársaság minden utasának fedélzeti internet elérhetőséget is biztosít a hosszú távú járatok teljesítésére alkalmas, 14490km-es hatótáv teljesítményű óriásgépen, amellyel lehetővé válik az útvonalhálózat Jakarta és London közötti járatának közvetlen, non-stop teljesítése.

Nem véletlen, hogy a vállalat kulcsszerepet szán új B-777-eseinek a Quantum Leap névre keresztelt flotta revitalizáló programban, ugyanis a Garuda Indonesia a 777-eseken vezeti be új First és Business Class szolgáltatásait, amelyre Emirsyah Satar, a légitársaság elnök-vezérigazgatója is felhívta a figyelmet. Elmondása szerint a 777-es egy nagyszerű típus, amellyel új színvonalat teremtenek utasaiknak.

Dinesh Keskar, a Boeing ázsiai-óceániai térségért felelős értékesítési vezetője a gépátadás kapcsán úgy nyilatkozott, hogy a 777-est a világ elit légitársaságai üzemeltetik és egészen biztos benne, hogy a Garuda utasai is észlelni fogják a különbséget attól a pillanattól kezdve, hogy a fedélzetre lépnek és szembesülnek az új belsővel.

A légitársaság 2008-ban, a Singapore Air Show alkalmával jelentette be, hogy útvonalhálózatának fejlesztése, valamint flottájának korszerűsítése érdekében a Boeing 777-300ER típusa mellett döntött, amelynek értelmében korábbi, a -200ER változatra leadott rendelését is a hosszabb törzsű verzióra konvertálta; majd egyúttal azt is közölték, hogy az új gépek B-747-400-asaik leváltását szolgálják, tehát a Garuda is példája annak a trendnek, amely során egy Jumbo-üzemeltető kéthajtóműves nagygéppel váltja legnagyobb típusát.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!