Az Emirates és a United for Wildlife összefogásából egy példa nélküli, figyelemfelkeltő vadvédelmi promóció alakult ki. A két fél által életre hívott kezdeményezés fő célja, hogy felhívják a figyelmet a veszélyeztetett, kihaló félben lévő állatfajokra és az orvvadászat veszélyeire.

Az Emirates két Airbus A380 típusú utasszállítójára kerültek fel a figyelemfelkeltő festések. Az első gépre hat, kihaló félben lévő emlős képe került, ezek: tigris, oroszlán, gorilla, orrszarvú, barna medve és elefánt. A vadvédelmi szervezet szerint ezek azok az állatok, melyek a legnagyobb figyelmet és törődést igénylik, hiszen az orrszarvú és tigris szinte már el is tűnt, egyes alfajaik már csak állatkertekben találhatóak meg. A másik gépre két afrikai veszélyeztetett faj, az orrszarvúak és az elefántok képmásai kerültek fel.

Az Emirates a gépek külső megjelenésén kívül, rendszeresen szerepeltet vadvédelmi cikkeket saját fedélzeti magazinjában az Open Skies-ben és az ICE fedélzeti szórakoztató rendszeren keresztül is fellép az orvvadászat ellen, reklámfilmekkel és interjúkkal.

A második A380-as festése kevésbé részletes, de a lényeg a problémára való rávilágítás. (Forrás: Emirates/facebook) | © AIRportal.hu

A második A380-as festése kevésbé részletes, de a lényeg a problémára való rávilágítás. (Forrás: Emirates/facebook)


A légitársaság ezeken felül a földi kiszolgálók oktatását is tovább fejleszti, hogy képesek legyenek felismerni azokat a rakományokat, amelyek vadállatokból készült termékeket vagy azok szerveit tartalmazzák, ilyenek a trófeák, az elefántcsontból készült dísztárgyak, vagy a rinocéroszok levágott szarvai és az azokból készült “csodaszerek”.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az első felmatricázott gép Dubai és London között közlekedik november 2-tól, a második A380-as Dubai és Mauritius közt teljesít járatokat november 5-től.

A gépek festéséről videó is készült, a munkát egy 28 fős csapatra bízta a légitársaság, így alig két és fél nap alatt végeztek is vele. A matricák 42,5 méter hosszúak és 6,2 méter szélesek, súlyuk 70 kiló. A gép felületének mintegy 40 százalékát fedi le a vadvédelemre fókuszáló mutatós festés.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!