Egy hónapon belül már másodszor került utas a seremetyjevói repülőtér olyan területére, ahol normál esetben egy ember sem lehet: a futópályára. Az orosz hatóságok vizsgálatot indítottak.

A Flightglobal értesülései szerint az eset még november 29-én történt helyi idő szerint délután 4 órakor. Az Aeroflot SU1126-os, Moszkva-Szocsi járatát teljesítő, VQ-BHR lajstromú Boeing 737-800-asa a 24C jelű futópályán már megkezdte a nekifutást, de a felszállást meg kellett szakítani.

Bár már naplemente körül járt az idő, a látási viszonyok a METAR adatok szerint jók voltak, vélhetően ennek is köszönhetően vették észre a pilóták a futópályán tartózkodó ismeretlen embert.

Fotó: AIRportal.hu

Az orosz hatóságok vizsgálatot indítottak, hogy kiderítsék, hogyan került oda ember, ahol a fel- és leszálló gépeken kívül másnak abban az időben nem szabadott volna tartózkodnia.

A hatóságok továbbra is vizsgálódnak a november 20-i esettel kapcsolatban, amikor egy férfit nem vett észre a szintén az Aeroflot Athénba a 24L futópályáról felszálló Boeing 737-ese és elütötte.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Később kiderült, hogy egy örmény férfi volt az áldozat, akit kitoloncoltak Spanyolországból, és épp Jerevánba tartott, amikor a buszos beszállításnál kiszökött a buszból és elindult a futópálya felé. Vesztére a felszálló géppel való ütközésbe a férfi a helyszínen belehalt.