A GSA (general sales agency), vagyis teljes körű szolgáltatást nyújtó értékesítési képviselet fontos szerepet tölt be a szállítmányozók és a légitársaságok között a logisztikai folyamatban. Azon légitársaságoknak, akiknek nem érné meg egy saját telephelyet, saját értékesítési csapattal fenntartani egy adott országban, azoknak a szolgáltatásait szerződött GSA cégek kínálják az ügyfeleknek. Az ügyfelek ez esetben a szállítmányozó cégeket jelentik.

GSA tevékenység természetesen nem csak a cargo üzletágban létezik, számos légitársaság adja ki a repülőjegy-eladási tevékenységét az erre szakosodott cégek számára. Ezen cégek akár utazási irodákon, akár saját jegyértékesítési szolgáltatást nyújtva kínálják a szerződött légitársaságok szolgáltatásait.

Az Air Logistics Group világ szinten 65 irodát tart fent 41 országban, Európa szinte minden nagyobb repülőtere közelében elérhetők a cég szolgáltatásai, de a cég többek közt Los Angeles, Sydney, Johannesbourg, Shanghai, Sao Paulo és New York repülőterein is várja ügyfeleit.

A cég filozófiája szerint kiemelten fontos a helyi piac ismerete, így világszerte rendkívül jól képzett ügyintézők szolgálják az ügyfelek kényelmét, a cég 1994-es megalapítása óta.

Az Air Logistics magyar képviselete az egyik legnagyobb GSA Magyarországon.

A cég többek között a LOT, CSA, TAP, Tarom, United Airlines, AirBridgeCargo , Air Baltic és C.A.L. légitársaságokat képviseli. A cég a gazdasági válság miatt visszaeső áruszállítás ellenére is nőni tudott az előző évhez képest.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Air Logistics menedzsmentje folyamatosan dolgozik a portfolió fejlesztésén, 2013-ban is várható új légitársaságok bevezetése mind helyi mind globális szinten a piaci kívánalmaknak megfelelően.

Horváth Zsolt, az Air Logistics Magyarország ügyvezető igazgatója szerint kollégáival bizakodnak a 2013-as év javuló tendenciáját látva. „A 2012-es év nem túl kiemelkedő, de azért profitábilis eredményei után a 2013. januári hónap kimagasló forgalma optimistává tesz minket. A februári teljesítmény is magasabb tűnik a vártnál. Ehhez cégünk ügyfélorientált üzletpolitikája és kollegáim kimagasló teljesítménye kellett, amit ezúton is köszönök nekik !” – tette hozzá Horváth Zsolt.

A győztes csapat a LOT Dreaminere előtt a ferihegyi betonon.

Az Air Logistics a képviselt légitársaságokkal történő kiváló együttműködés jegyében rendszeresen szervez ügyfelei részére különféle ösztönző akciókat, ilyen volt például januárban a LOT Boeing 787-es látogatásakor rendezett tanulmányút.

A megadott időszakban legtöbb foglalást regisztráló szállítmányozó partnereinknek felejthetetlen élményben lehetett részük, a LOT vadonatúj Dreamliner repülőgépének fedélzetén utazhattak.

„Az élmény – úgy tűnik – nem csak felejthetetlen, hanem egyelőre megismételhetetlen is, hiszen az FAA döntése értelmében a 787-es gépek közel két hónapja a földön állnak a típus akkumulátor problémái miatt. A típus budapesti teszt járatainak alkalmával az Air Logistics kihasználva a kapacitás többletet, amit a Boeing 787 széles törzsű repülőgép rakterei kínáltak, sikeresen szállított el 6,5 tonna árut különböző célállomásokra az ügyfelek teljes megelégedésére.” – tette hozzá Horváth Zsolt.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!