Kanada 2015. augusztus 1-jén bevezette az elektronikus utazási engedélyt (Electronic Travel Authorisation, röviden eTA). Az 5 évig, vagy az útlevél lejártáig érvényes engedélyt az interneten lehet 7 kanadai dolláros díj ellenében igényelni – tájékoztatta az AIRportal.hu-t a kanadai Air Transat légitársaság magyarországi képviselete.

Az AVIAREPS tájékoztatása szerint a beutazási engedély 2016. március 15-től lesz a vízummentes beutazás feltétele, hiányában a Kanadába induló repülőjáratra történő beszállítást a légitársaság meg fogja tagadni.

A kanadai hatóság a rendelkezésére álló információk alapján megtagadhatja az engedély kiadását, ha a kérelmezőt korábban például kiutasították Kanadából, vagy elutasították a menekültkérelmét.

Fontos hansúlyozni, hogy az eTA megléte önmagában nem biztosít belépési jogot! A határellenőrzést végző kanadai hatóság ugyanúgy kérheti a beutazó magyar állampolgároktól a kiindulás országához történő kötődésének, illetve a tervezett kanadai beutazása céljának és körülményeinek bemutatását.

Bővebb tájékoztatás a http://canada.ca/eTA oldalon olvasható, angol és francia nyelven.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!