A török légitársaság utasforgalma 14.8%-kal növekedett, amellyel elérte a 36.4 milliós szintet az idén januártól augusztusig terjedő, nyolc hónapos időszakban, mivel az összehasonlítás alapjául szolgáló előző évi azonos periódusban a forgalom 31.7 millió utast számlált.

Kapcsolódó cikk, előzmény A Turkish teljesített legjobban Bécsben

A tavalyi eredményekhez képest a Turkish Airlines a belföldi járatokon tudta jelentősebben növelni a forgalmat, azokon ugyanis tizenhat, míg a nemzetközieken tizennégy százalékos növekedést könyveltek el.

A légitársaság oldalunkhoz eljutatott eredmény összesítő tájékoztatása szerint idén január és augusztus között a nemzetközi járatok prémium szintű, Business, illetőleg Comfort class szolgáltatásait 15.9%-kal több utas választotta az előző évhez képest, miközben a nemzetközi átszálló utasok 23.3%-kal voltak többen.

A járatok töltöttségében viszont csekély visszaesést volt kénytelen mérni a társaság, amelynek azért is így is 79.5%-os szinten marad ez irányú teljesítménye. A flotta utasszállító gépei ugyanakkor 14.2%-kal több leszállást hajtottak végre, számszerűen 275047 landolást jegyeztek.

A gépparkot illetően augusztus végéig bezárólag 263 darab repülőgépre emelkedett a flotta száma. Az egy évvel korábbi állapothoz képest a szélestörzsű gépek negyvenről 54-re, míg a keskenytörzsűek száznyolcvankettőről kereken 200-ra duzzadtak. A teherszállító gépekből ugyanakkor tizenegy helyett jelenleg csak 9 darab áll szolgálatban.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A cargo üzletág ebben a felállásban is szépen tudott teljesíteni, 21%-os szállított teheráru mennyiség többletet számoltak, egész pontosan 432209 tonnányit.

A Turkish tavaly augusztus végén 237 városba repült, idén viszont már 260-nal zárták az utolsó nyári hónapot. A belföldi desztinációk száma 41-ről 43-ra, míg a nemzetköziek 196-ról 217-re emelkedtek.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!