December 5-én megérkezett a Qatar Airways első Doha-Varsó járata a lengyel főváros Frederic Chopin repülőterére. A katari légitársaság legújabb kelet-európai járata egyben az idei tizenkettedik új útvonal az öböl-menti ország fővárosából. – olvasható a légitársaság közleményében.

A téli hónapokat meg nem hazudtoló időjárás ellenére különleges ünnepség fogadta a Dohából érkező első járat utasait és az Airbus A320-as repülőgép személyzetét. A megnyitó ünnepségen részt vett a Qatar Airways vezérigazgatója, Akbar Al Baker, Robert Rostek dohai lengyel nagykövet, valamint számos képviselő az arab sajtó részéről. A delegációt Michał Marzec, a Frederic Chopin repülőtér igazgatója fogadta. A meghívottak között volt Hadi Bin Nasser Al-Hajri, a varsói katari nagykövet is.

A járatnyitó ceremónia keretében egy lengyel néptáncegyüttes köszöntötte a megjelenteket, majd Marzec és Al Baker szimbolikus ajándékkal kedveskedtek egymásnak. Al Baker a sajtótájékoztatón elmondta: “Úgy hiszem, hogy a térségben nincs más olyan ország, amely dinamikusabban és gyorsabban fejlődne, mint Lengyelország.”

“A járatnyitással abban bízunk, hogy a Varsót Dohával összekötő útvonal igen sok utas figyelmét felkelti, valamint a távoli ázsiai, afrikai és ausztrál úticélok könnyebben elérhetővé válnak a lengyel utazóközönség számára” – nyilatkozta Al Baker.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Qatar Airways vezérigazgatója, Akbar Al Baker szerint Lengyelország a térség legdinamikusabban és leggyorsabban fejlődő országa. (Fotók: Qatar Airways)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!