A Malév 2008. október 26-án, a nyári-téli időátállással egy időben életbe lépő téli menetrendje a hidegebb évszak utazási igényeihez és a regionális vonalakon erősödő forgalomhoz igazodik. A Malév a téli szezonban átlagosan heti 441, naponta 63 menetrend szerinti járatot üzemeltet. A nemzeti légitársaság ebben az időszakban 33 ország 47 városát, code-share partnereivel együtt pedig 36 ország 66 városát köti össze a magyar fővárossal.

Valamennyi a téli időszakban megszokott célállomás – a hosszú távú járatok kivételével – továbbra is elérhető lesz a Malév repülőgépeivel, a menetrend és a felkínált kapacitás az utazóközönség elvárásaihoz, utazási szokásaihoz igazodik. Ennek megfelelően a tavalyi téli menetrendhez képest egyes járatok frekvenciáját és kapacitását megnöveli, míg másokét csökkenti, illetve praktikusabbá teszi a légitársaság.

A svédországi járatok menetrendjét a megnövekedet forgalomhoz igazítja a Malév. Stockholmba a légitársaság a tavaly télhez képest heti plusz két járatot üzemeltet, így összesen kilencet, melyek közül kettő reggeli és kettő délutáni járat, míg a többi öt éjszakázó. A megváltoztatott menetrend és kapacitás, illetve frekvenciabővítés egyaránt kedvező a dél-kelet európai átszálló és a „point-to-point” utasok számára. A nyári időszakban ezen a vonalon a Malév jelentős utasszám-növekedést regisztrált, ezért a téli időszakban is nagy hangsúlyt helyez erre a skandináv célállomásra.

Göteborgi menetrendjét is rugalmasabbá alakította át a légitársaság, heti hatszor közlekedő járataiból három reggel, míg három este közlekedik. Ezzel praktikusabbá válik az utazás megszervezése, hiszen egy reggeli érkezéssel és esti indulással sok hasznos időt nyerhetnek a Malév utasai. Az új menetrend emellett számos új csatlakozási lehetőséget jelent a kelet- és dél-európai utasok számára is.

Napi két járat európai régióközpontokba

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Malév útvonalhálózata Budapesten keresztül összeköti Európa régióközpontjait is. A nyáron sikeresen bevezetett milánói és kolozsvári járatok menetrendjét a légitársaság a téli időszakban is megtartja, mely szerint az észak-olaszországi városba napi kétszer repül a Malév, ezzel biztosítva az összeköttetést a legnépesebb olasz régió, Lombardia fővárosa és Budapest között. A nyár elején indított, és azóta jelentős forgalmat bonyolító kolozsvári járat a tél folyamán is naponta kétszer szállítja majd az utasokat. Ugyancsak napi két frekvenciával repülnek a Malév gépek az olyan német és olasz régióközpontokba, mint Stuttgart és Velence.

Bővülő oneworld hálózat

A oneworld taglégitársaságai számos új járatot indítanak világszerte az új repülési szezonban, a járatnyitásoknak köszönhetően három brazíliai (Horizonte, Recife, Salvador da Bahia) és két ázsiai (Hyderabadot – India, Mount Fuji Shizuoka – Japán) célállomással bővül a szövetség hálózata.

A Malév utasai a oneworld légitársasági szövetség taglégitársaságaival 150 ország 700 célállomását érhetik el, a taglégitársaságok egymás járataihoz összehangolt menetrendet, e-jegy elfogadást biztosítanak, a törzsutasok pedig minden oneworld járaton gyűjthetik illetve járatra felhasználhatják törzsutas bónusz pontjaikat. A Gold kártyás törzsutasok pedig világszerte mintegy 550 repülőtéri business várót használhatnak.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!