Sorra készülnek az új Airbus A380-asok, tegnap mutatták be az első Thai A380-ast, ma reggel pedig leleplezésre került a Malaysia Airlines különleges festést viselő első Superjumbója.

Ma mutatta be az Airbus a Malaysia Airlines első, különleges festést viselő Airbus A380-841 típusú utasszállító repülőgépét. A malájziai nemzeti légitársaság most hétvégén állítja szolgálatba első A380-asát. A négyhajtóműves óriásgép július 1-jétől Kuala Lumpur és London között fog közlekedni heti három alkalommal.

A Malaysia Airlines összesen hat darab Airbus A380-800-as rendelt, amelyek fedélzetét háromosztályos elrendezésben összesen 494 utas veheti igénybe. 8-an utazhatnak első, 66-an business és 420-an turista osztályon. A business ülések 70 turista osztályú üléssel együtt a felső fedélzeten kaptak helyet.

A flottának nem kell sokat várnia az újabb A380-asokra, ugyanis a tervek szerint már augusztus végén szolgálatba áll a második gép is, amely még szintén a londoni útvonalat fogja repülni, ellenben a harmadik Superjumbóval, amelyet már Kuala Lumpur és Sydney között terveznek üzemeltetni.

Az első, 9M-MNA lajstromú Malaysia Airlines Airbus A380-as július 1-jén, vasárnap indul tehát a londoni Heathrow repülőtérre.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!