Véglegesítette Boeing 787-10 rendelését a GE Capital Aviation Services (GECAS). A General Electric repülőgép értékesítéssel és bérbeadással foglalkozó vállalata 10 darabot rendelt a leghosszabb törzsű Dreamlinerből.

Kapcsolódó cikk, előzmény Versenybe száll a legnagyobb Dreamliner

Az aktuális listaárak alapján 2.9 milliárd dolláros szerződés szándéknyilatkozatát azon az idei párizsi légi szalonon kötötték meg a felek, amelyen a Boeing hivatalosan is bejelentette, hogy útjára indítja a 787-10-es programot és vele három tagúra bővíti a Dreamliner-családot.

A leghosszabb törzsű Dreamliner maximális hatótávolsága gyári adatok szerint 12964km. A típus konfigurációtól függően 300-330 utas szállítására lesz alkalmas, miközben 25%-kal üzemanyag takarékosabb mai kategóriatársaihoz képest, de a Boeing ígéretei szerint még jövőbeli konkurenseinél is több, mint 10%-kal lesz gazdaságosabban üzemeltethető.


A mostani 787-10-es szerződéssel a GECAS teljes Boeing-rendelésállománya 598 darabra nőtt. A lízingvállalat portfóliójában lényegében minden típus szerepel a gyártótól: a 737-es, 747-es, 757-es, 767-es, 777-es és 787-es is a kínálat része. A GECAS eddig összesen 451 repülőgépet vett át a Boeingtől.

A Boeing 787-10 indító ügyfeleinek sorában a GECAS mellett még egy lízingcég, az Air Lease Corporation (ALC), valamint három légitársaság, az International Airlines Group (IAG) kereteiben a British Airways, a Singapore Airlines (SIA) és az United Airlines szerepelnek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!