Összesen 15 darab vadonatúj Boeing 737-esre szóló megrendelési szerződést véglegesített a minap az amerikai repülőgépgyárral a thaiföldi Nok Air. A látványos “madaras” festésmintáiról híres, low-cost modellben működő légitársaság a megállapodás alapján 8 darabot rendelt a Next Generation (NG) széria 737-800-as típusából, valamint 7 darabot a legújabb, MAX generációs 737-8-asból.

Kapcsolódó cikk, előzmény Tizenöt Boeing 737-esre szerződött a Nok Air

A Nok Air eredetileg az idei februári szingapúri légi szalonon helyezte előjegyzésbe az ott aláírt szándéknyilatkozatával a géprendelést, amely listaárakon számítva mintegy 1.45 milliárd dolláros értéket képvisel, és lehetőséget biztosít a légitársaság számára, hogy az egyik NG-t MAX-re váltsa.

A szerződés véglegesítése két szempontból is kiemelt jelentőséggel bír a Boeing repülőgépgyár számára, a Nok Air lesz ugyanis az első légitársaság Thaiföldön, amely bevezeti a 737 MAX típuscsaládot, valamint ez a mostani az első közvetlen rendelés, amely a Nok Air és a Boeing között létrejött, noha a társaság flottájában 15 darab 737-800NG üzemel, de azok mind lízingcégektől származnak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!