Véglegesítette Airbus A320-as megrendelési szerződését a kínai Zhejiang Loong Airlines, amely tartva magát a szeptemberben, a pekingi légi szalonon tett előfoglalásához változatlanul 20 darabra tart igényt az európai repülőgépgyár népszerű keskenytörzsű típusából.

A Zhejiang Loong Airlines Kína egyik legújabb légitársasága. Bázisa az ország keleti részén fekvő Csöcsiang tartomány fővárosában, Hangcsouban található. A működéshez szükséges engedélyeket azt megelőzően kapták meg a Kínai Légiközlekedési Hatóságtól, hogy szeptember végén a pekingi légi szalon keretében vásárlási szándéknyilatkozatot írtak alá összesen 20 darab, 11 A320ceo és 9 A320neo típusra.

A szerződés véglegesítését december 30-án jelentették be, amely szerint a Zhejiang Loong Airlines változatlanul 11 darab A320ceo és 9 darab új hajtómű opcióval kínált, költséghatékonyságban továbbfejlesztett A320neo szériára tart igényt.

A légitársaság üzemszerű működésének megkezdésével azonban nem várja meg a vadonatúj gépeket, első kereskedelmi járatuk teljesítésén már túl is vannak egy bérelt A320-as segítségével.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!