Folyamatban van a VietJetAir első, közvetlenül az Airbus gyártól rendelt A320-as típusának végszerelése a repülőgépgyár toulouse-i bázisán – adta hírül az Airbus az AIRportal.hu-hoz eljuttatott közleményében.

A vietnámi légitársaság tavaly szeptemberben határozta el, hogy jelentősen bővíti flottáját. Megrendelési szerződésük idén februárban véglegesített változata szerint az Airbus 63 darab A320-ast szállíthat a VietJetAir számára, amely további 30 gépre opciós vételi jogot is lekötött magának. A gépparkot bővítő program ráadásul másik 7 gépet lízingcég által biztosított finanszírozási konstrukcióban is be fog szerezni.

Az Airbus mai tájékoztatása alapján a VietJetAir még az idei évben átveheti az első közvetlen rendelésű A320-as utasszállítóját, amely a flotta már meglévő 15 darab A320-asához fog csatlakozni.

A VietJetAir egyébként Vietnám első magán légitársasága, amely 2011 decemberében kezdte meg üzemszerű működését, low-cost üzleti modell szerint. Airbus A320-asaikat ennek megfelelően egy-osztályos elrendezésben egyenként összesen 180 üléses kivitelben üzemeltetik, belföldi és regionális útvonalakon egyaránt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
A VietJetAir még az év vége előtt megkapja a képen látható gépet. (Fotó: Airbus) | © AIRportal.hu

A VietJetAir még az év vége előtt megkapja a képen látható gépet. (Fotó: Airbus)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!