Velencébe érkezett az első nyugati megrendelésre készült Szuhoj Superjet 100 típusú regionális utasszállító repülőgép. A mexikói Interjet légitársaság által üzemeltetni kívánt gépen az olasz városban végzik el a kabin-berendezést, valamint a külső festést.

Október 6-án, szombaton 12:35-kor landolt a velencei Marco Polo repülőtéren az első nyugati megrendelésre készült Szuhoj Superjet 100 típusú utasszállító repülőgép – tudatta oldalunkhoz eljuttatott legfrissebb közleményében a Superjet International.

A Superjet International az olasz Alenia Aermacchi (51%) és az orosz Sukhoi Holding (49%) vegyesvállalataként működik; feladata a nyugati megrendelőknek szánt SSJ-100-asok oroszországi végszerelését követő kabinberendezése, az ehhez kötődő kiegészítő tanúsító eljárása (EASA-STC), a gépek festése és átadása.

Az Interjet légitársaság számára készült első SSJ-100-as (MSN 95023) a velencei Superjet International központban fogja magára ölteni vállalati egyenruháját, azaz kapja meg külső festését és a Pininfarina tervezte fedélzet is itt kerül kiépítésre, a légitársaság igényeinek megfelelő 93 üléses kialakításban.

A low-cost modellben működő Interjetnek összesen 20 darab Superjet 100-asra van érvényes megrendelése. A most Velencében készülő első repülőgép, várhatóan 2013 márciusában kerül átadásra.

A velencei Superjet International Kiképző Központ hamarosan egy teljes értékű, ún. FFS (Full Fligh Simulator) szimulátorral is gazdagodni fog, amelyen a mexikói, illetőleg a további nyugati megrendelők pilótái tehetnek alkalmassági vizsgát.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Interjet pilóták 2013 januárjában kezdik meg kiképzési programjukat.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!