Ünnepélyes keretek között fogadta első SSJ-100 típusú utasszállító repülőgépét velencei hangárjában a Superjet International. Az első gép, amelyet ezen a bázison készítenek fel átadásra a mexikói Interjet légitársaságé lesz.

Az SSJ-100-asok gyártása az oroszországi végszerelő üzemben történik, azonban a Superjet International velencei bázisa felelős a nyugati megrendelőknek készülő gépek fedélzetének kiépítéséért, valamint az ahhoz kapcsolódó kiegészítő tanúsító eljárás (EASA STC) lefolytatásáért. Itt történik továbbá a külső festés és végül a gépátadás is.

A repülőgépgyárak az esetek többségében legújabb típusuk hangárból való kigurulásáról, illetőleg a gyártósorról való legördüléséről szoktak hírt adni, a Superjet International most azonban nem “roll-out”, hanem “roll-in” ceremóniájáról adott tájékoztatást.

A Superjet International az olasz Alenia Aermacchi (51%) és az orosz Sukhoi Holding (49%) vegyesvállalata.

Az első nyugati megrendelésre készülő SSJ-100-as (MSN 95023) ugyanis ma gurult be abba a hangárba, ahol a gyártási munkálatok Velencében esedékes szakasza következik.

Az Interjet légitársaság összesen 20 darab SSJ-100-ast rendelt, amelyek mindegyikét egyosztályos, 93 személy szállítására alkalmas fedélzettel kérték a mexikóiak. A kabint az olasz Pininfarina stúdió tervei alapján építik ki.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A gyártó legfrissebb közleménye szerint az első Interjet SSJ-100-as átadására várhatóan 2013 márciusában kerül sor. Ezt megelőzően még idén novemberben Velencébe érkezik az a Full Flight Simulator (FFS), amelynek segítségével jövő januárban meg is kezdik a mexikói pilóták kiképzését.

Mint arról korábban beszámoltunk az első nyugati megrendelésre készült SSJ-100-as október 6-án, szombaton érkezett meg Velencébe. A Superjet International videót is készített vállalatuk története szempontjából mérföldkőnek számító eseményről.


Forrás: Superjet International’s YouTube Channel

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!