Megérkezett Ferihegyre a repülőtér látogatásokat is szervező, Légiközlekedési Kulturális Központ (LKK) restaurált Ikarus 250-es autóbusza a Malév Air Tours korhű festésében. Az autóbusz a Malévnek és az Ikarusnak egyszerre állít emléket, annak a két nagyvállalatnak, melyek évtizedeken keresztül a két legismertebb és legsikeresebb magyar márkát képviselték szerte a világon.

Az Ikarus 250-es a Malév ’80-as évekbeli festésében nem csak Ferihegy, de Budapest látképének is szerves része volt, sőt több magyar filmben is szerepet kapott.

A tökéletesen és hitelesen felújított autóbusz a Légiközlekedési Kulturális Központ projektjei közül az eddigi leglátványosabb eredmény, melyet hamarosan több más, a magyar légiközlekedéshez és a repülőtérhez kötődő veterán légi- és földi jármű megújítása követ majd.

Az autóbusz több, mint egy évig tartó, aprólékos munkálatok befejeztét követően érkezett meg Ferihegyre. A veterán járművet a Repülőtéri Tűzoltóság két legmodernebb tűzoltó járműve fogadta vízsugaras köszöntéssel az egyes terminál előtti forgalmi előtéren.
Az autóbusz következő nyilvános “fellépése” pár héten belül várható.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!