A légitársaság vezetője szerint krízishelyzet van a Thai Airwys-nél, a bezárás fenyeget, együtt kell működni a megmentési terv végrehajtásában, különben a cég becsődöl.

A Bangkok Post szerint Sumeth Damrongchaitham vezérigazgató kedden fordult a légitársaság felsővezetéséhez, azt kérve, hogy működjenek együtt a légitársaság megmentésében, mert krízishelyzet van és fennáll a veszélye annak, hogy a cég beszünteti működését.

“Azt szeretném az állománytól, hogy fogjon össze, hogy átlépjük az akadályokat, ellenkező esetben a nemzeti légitársaság beszünteti működését. Nem sok idő maradt a helyzet megoldására” – mondta a vezérigazgató.

Sumeth Damrongchaitham szerint a Thai Airways számos útvonalon elvesztette addigi (főként vezető) piaci pozícióját, amely azért is fájó pont, mert ezek az északi irányú járatok termelték a légicég bevételeinek harmadát. Most azonban a fapados forradalom miatt csökkenő bevételekkel kell számolniuk.

Fotó: AIRportal.hu

Mint mondta, idénre nagyon kiéleződött a verseny, a Thai valóban krízishelyzetben van, jövőre mindent el kell követnie, hogy megmaradjon. Ha a személyzet ezzel nincs tisztában és továbbra sem csinálnak semmit, akkor kifutnak az időből. “Mindenki meghal, ha elsüllyed a bárka” – fogalmazott.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság elsősorban költségcsökkentéssel próbálkozik, emellett csökkentették a menedzseri fizetéseket is. A vezérigazgató szerint egyetlen díjjal tudják premizálni a munkavállalókat: azzal, hogy megmarad a légitársaság, és ezzel együtt a munkahelyük.

Az első félévben a Thai Airwys eredménykimutatása szerint a társaság árbevétele az egy évvel korábbi 1,4 milliárd dollárról 1,3 milliárd dollárra csökkent, az üzemi szintű veszteség pedig 221 millió dollárt tett ki, kétszer annyit, mint egy évvel korábban.

A Thai Airwysnek adatbázisok szerint 82 gépes flottája van, fapados leányvállalata a Thai Smile további 20 gépet üzemeltet. A flotta vegyes, a legújabb Airbus A350-esek és Boeing 787 Dreamlinerek mellett régi 747-esek is vannak, a cég keskenytörzsű géppel nem rendelkezik.