Friss videó-bemutatót tett közzé legújabb generációs típuscsaládjának, az A350XWB-nek fedélzeti kialakításáról az Airbus repülőgépgyár.

Bár a gyártó a tegnapi nap folyamán közzétett, 2011. évi harmadik negyedévi üzleti jelentésében kénytelen volt bejelenteni, hogy késéssel, várhatóan csak 2014-ben tud forgalomba állni a típus, az EADS vezérigazgatója, Louis Gallois egyúttal azt is leszögezte, hogy rendkívül fontosnak tekintik és komoly figyelmet szentelnek a kompozit anyagokból készülő új szélestörzsű repülőgéptípusnak. Az első A350-es végszerelésének megkezdésére a legfrissebb információk szerint 2012 első negyedévében kerülhet sor, amit csak alátámasztani tud az a hír miszerint megkezdődött az első A350-es törzs-szerkezetének Hamburgba szállítása. A szállítás egy külön erre a célra kialakított, speciális hajón történik. Az út körülbelül 12 órát vesz igénybe az Airbus hamburgi üzeméig, ahonnan a szükséges rendszerek telepítését követően a végső összeszerelő üzembe, Toulouseba szállítják majd a törzs-részt.

With its brand new fuselage cross section, the A350 XWB provides passengers with superior comfort in all classes. The combination of cabin spaciousness, wide seats, and innovative moodlighting creates a unique feeling of well-being and ensures that all passengers arrive refreshed and relaxed.
Passenger experience is further enhanced by the next generation HD in-flight entertainment, wireless internet and Smartphone connectivity available on the A350 XWB. Welcome on board!

Forrás: Airbus / EADS / Airbus’ YouTube chanel (2011. november 11.)

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!