Június 17-én elindult a Wizz Air Budapest-Baku járata. Az első járat hétfő este 21.25-kor szállt fel a Bakuba tartó utasokkal, majd bő 3 órás út után landolt a Heydar Aliyev nemzetközi repülőtéren.

Az április elején bejelentett járat egy remek példája a fapados légitársaság keleti nyitásának. Azerbajdzsán fővárosa Európából, és Közép-Európából igen kevés repülőtérről érhető el közvetlenül, így a Wizz Air bizakodó a járat sikerét illetően.

A Wizz Air Bakuból Budapestre tartó első járatát teljesítő A320-as fedélzetén adott exkluzív interjút Váradi József, a légitársaság vezérigazgatója az AIRportal.hu-nak:

A Wizz Air közleménye a járatnyitásról

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma ünnepli első alacsony viteldíjakat kínáló járata érkezését a Heydar Aliyev Nemzetközi Repülőtérre Budapestről. Azerbajdzsánt is beleértve a Wizz Air most már 33 országba indít járatokat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ez a mérföldkőnek számító esemény a történelemben először létesít közvetlen légi kapcsolatot Azerbajdzsán és Magyarország között. 2012 óta a két ország közötti gazdasági, kulturális, sport és turisztikai kapcsolatok jelentős növekedést mutattak, a Wizz Air járatai pedig tovább támogatják a kapcsolatok fejlődését és erősítik a turizmust Azerbajdzsán és Magyarország között. Ráadásul Budapesten keresztül az Európai Unióba utazó azeriek is elérhetik úti céljukat. A Baku-Budapest útvonal kezdetben heti két járattal működik majd (hétfő/kedd és szombat/vasárnap). A járatra jegyek 10 990 forinttól elérhetők a wizzair.com oldalon (egy útra, beleértve az adókat).

„Nagyon örülök, hogy megünnepelhetjük a Wizz Air első járatának érkezését Bakuba” – mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója a bakui sajtótájékoztatón. – „Azerbajdzsán ezzel csatlakozik Európa földrajzi értelemben legkiterjedtebb diszkont útvonalhálózatához. A Wizz Air az elmúlt években úttörő szerepet vállalat a keleti irányú alacsony viteldíjú útvonalak
létesítésében. Erőfeszítéseink jelentősen ösztönözték a légi forgalom bővülését, amely számos előnnyel jár a helyi gazdaságok, a turizmus és a foglalkoztatottság szempontjából. Ennek a fejlődésnek a bizonyítéka az is, hogy az elmúlt évben 12 millió utas választotta légitársaságunkat” – tette hozzá Váradi József.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!