Retro-járattal ünnepelt Finnország függetlenedésének évfordulóján az idén 88 éves Finnair.

Finnország függetlenségének december 6-i évfordulóján a finn nemzeti légitársaság retro-járattal ünnepelte az ország történetében oly fontos eseményt. Finnország 1917. december 6-án kiáltotta ki Oroszországtól való függetlenségét, amelyet azóta a függetlenség napjaként tartanak számon és ünnepelnek az észak-európai országban.
A nosztalgia-járat célpontja a korabeli desztinációk egyike Hamburg volt, ahová a Finnair retro festésű OH-LVE lajstromú „ezüstmadara” repítette az utasokat.

Az idén 88 éves Finnair története 1923-ban kezdődött, amikor is Bruno Lucander megalapította a mai Finnair jogelődjét, az Aero-t, amely egy aprócska légitársaságként kezdte meg működését. A cég alapítója eleinte maga értékesítette a jegyeket és kezelte az utasok csomagjait, sőt még a vízreszálló Junkersek kikötésében is kivette a részét.

A második világháborút követően az állam többségi tulajdont szerzett a légitársaságban, amely 1953-tól már Finnar néven folytatta működését.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A mai Finnair, Airbus A319 típusú retro festést viselő repülőgépe a flotta egykori turbolégcsavaros típusú repülőgépeinek állít emléket, amelyek a légitársaság első túlnyomásos kabinnal működő repülőgépei voltak. A nemzetközi járatokat teljesítő Convaireken bőrülésekkel és finom ételek felszolgálásval növelték az utazási komfortot, sőt külön érdekesség, hogy a fedélzeten – szükség esetén – elektromos borotva is rendelkezésre állt a férfi utasok számára.

A függetlenség napján teljesített hamburgi nosztalgia-járatot rövid videóösszeállítással is emlékezetessé tette a légitársaság.

Forrás: Finnair (2011. december 8.)

Ajánlott link: Finnair retro Airbus A319 repülőgépmodell fotók (AIRportal.hu)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!