A Wizz Air légitársaság zenés kisfilmje az idei május 1-jei budapesti légi parádén való szerepléséről, amely során a flotta legújabb, magyar lajstromú Airbus A320 típusa hajtott végre alacsony áthúzást a Duna és a főváros felett.

Az első Airbus a budapesti légi parádén
A Wizz Air először vett részt a május 1-jei budapesti légi parádén. A már hagyománynak számító légi parádét a korábbi években augusztus 20-án rendezték meg. A bemutató régóta közkedvelt program az itt élők és a Magyarországra látogatók körében.

A Wizz Air idén először vett részt az eseményen, és ez volt a legelső alkalom is, amikor egy Airbus típusú repülőgépet láthattak a nézők a légi parádén. A Wizz Air legújabb repülőgépe, egy Sharklettel felszerelt Airbus A320-as David Morgan kapitány és Arday András kapitány irányításával repült át a Duna felett. Az első alacsony áthúzást 140 csomós sebességgel 500 láb tengerszint feletti magasságban mutatták be (körülbelül 260 km/h, 150 méteres magasságban). Egy 45 fokos kanyar után a repülőgép visszahúzott futóművel, 240 csomóval repült a Margitsziget felett (körülbelül 450 km/h).


Forrás: WizzAir Corporate YouTube Csatorna

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!