Vadonatúj Boeing 747-8F szimulátorral bővült a Cargolux luxembourgi kiképzőbázisa. A teherszállító légitársaság a kanadai CAE gyártó cégtől szerezte be a teljes értékű, FFS kiképző és gyakorlóeszközt, amely erre a típusváltozatra a világon elsőként nyerte el a légügyi hatóságok általi legmagasabb, D-szintű besorolást.

A Cargolux kiképzőközpontjában már régebb óta üzemel egy ugyancsak a CAE-től származó Boeing 747-400F szimulátor, azt 2000-ben állították szolgálatba a légitársaság saját pilótáinak gyakorlatozására, de akárcsak ezt, a legújabb szerkezetet is igény szerint rendelkezésre bocsátják más üzemeltetők hajózóinak képzésére is.


A CAE legelőször 2007-ben kapott megbízást rá, hogy Boeing 747-8 FFS (Full Flight Simulator) szimulátort fejlesszen. A megrendelő pedig nem más volt, mint a Boeing kiképzési tevékenységet végző leánycége, az Alteon Training, amely 2009 februárja óta használja a hatalmas gépezetet.

A Cargolux a Boeing 747-8F indító légitársasága. Első új generációs Jumbo gépüket 2011. október 12-én vették át és jelenleg összesen 9 darab teljesít szolgálatot a flottában a korábbi szériás, szintén 9 darab 747-400F típus mellett.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!