Világelső kötelékrepülést hajtott végre a Magnus Aircraft: az eFusionnel a világon először teljesítettek elektromos géppel kötelékrepülést.

Fotó: Magnus Aircraft | © AIRportal.hu

Fotó: Magnus Aircraft

A kecskeméti gyártó lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a németországi Friedrickshafeben rendezett 25. jubileumi AERO kiállításon mutatták be először a Magnus eFusion, majd az Extra modelleket. Miután mindkettő leírta tiszteletkörét, kötelékbe fejlődtek és közösen húztak el a nézősereg fölött.

Mindez hatalmas mérföldkő a repülés történtében, hiszen elektromos kötelékes repülést még nem valósítottak meg a világban.

A Magnus Aircraft és a Siemens fejlesztése nyomán világújdonságként kifejlesztett eFusion engedélyeztetési eljárása is hamarosan elkezdődik annak érdekében, hogy a 2018 júliusa körül induló sorozatgyártásra a gyártó Magnus Aircraft minden engedéllyel rendelkezzen.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A magyar fejlesztésű és gyártású, oktatásra és vészhelyzeti képzésre egyaránt alkalmas kompozit repülőgép, az eFusion és testvére a benzinmotoros Fusion 212 2017. április 5-8 között a németországi Friedrickshafeben rendezett 25. jubileumi AERO kiállításon látható.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!