A KLM Royal Dutch Airlines Amszterdam és Brazília között közlekedő járatain mostantól egy többszörösen díjnyertes brazil séf, Rodrigo Oliveira egyedi fogásait fogyaszthatják az utasok. Az ételkreációk kivételesen a Business és az Economy osztályon is elérhetők lesznek – adta tájékoztatásul oldalunknak a holland légitársaság.

Kapcsolódó cikk, előzmény KLM: Mesterszakács a fedélzeten

World Business Class osztályán a KLM már évek óta mesterszakácsok fogásait szolgálja fel. A legjobb séfekkel és sommelierekkel való együttműködés az egyik módja annak, ahogy a légitársaság fedélzeti szolgáltatásait egyre magasabb színvonalra emeli. Az amszterdami járatok World Business Class osztályán jelenleg Sergio Herman, az antwerpeni „The Jane” étterem főszakácsa felelős a legfinomabb ételekért.

Rodrigo Oliveira egy neves São Paulo-i étterem, a „Mocotó” tulajdonosa és főszakácsa – remek amazóniai konyháját a „Guia 4 Rodas” eddig két csillaggal jutalmazta. Rodrigo ugyanabban az évben egyszerre nyerte el a rangos „Év Brazil Szakácsa” elismerést, éttermével pedig a „Legjobb Új Vendéglátóhely” díjat. Sőt, az éttermet 2012-ben a Newsweek magazin besorolta a „Világ 101 Legjobb Étterme” közé is.

A brazil mesterszakáccsal kötött együttműködéssel a KLM egyúttal a közelgő nagy sporteseményekre is megkezdi a felkészülést: az idei Labdarúgó Világbajnokságra és a 2016-os Olimpiai játékokra. „A KLM büszkén jelenti be, hogy Rodrigo Oliveira elfogadta a felkérésünket, és ezentúl az ő neve a biztosíték a fedélzeten felszolgált ételek csúcsminőségére. Rodrigo kizárólag brazil, szezonális alapanyagokat használ majd a fogások elkészítésénél.” – fogalmazott Camiel Eurlings, a KLM elnök-vezérigazgatója.

„A legnagyobb motivációm az a kihívás volt, hogy népem konyhaművészetét átalakítsam a légi közlekedés világának megfelelően. A KLM magas elvárásai meggyőztek, hogy ez az ideális lehetőség arra, hogy bemutassam a brazil konyha jellegzetességeit a hatalmas, változatos és globális nyilvánosságnak.” – nyilatkozta az együttműködés kapcsán Rodrigo Oliveira, brazil mesterszakács.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A brazil konyha a modern és a hagyományos ízek ötvözete, egy hatalmas egyveleg, amelyben fellelhető az amerikai indiánok öröksége, a telepesek szokásai. Nemzeti ételük, a „feijoada completa” egy rizses egytálétel, melyet különféle húsfeltétekkel, hagymás-paprikás szósszal és salátával tálalnak. A levesek nem túl kedveltek, népszerűek viszont a könnyű, ecetes dresszinggel készült saláták, előételként főtt, fűszeres, de nem csípős zöldségeket fogyasztanak. Főételként leggyakrabban marha-, sertés- vagy baromfihús kerül az asztalra, amelyhez a köretként rizs, zöldségek, manióka és batáta (édesburgonya). Desszertjeik a magyar konyhához képest talán egy picit túl édesek.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!