Alternatív módját választotta az amszterdami repülőtér egy forgalomból kivont repülőgép újrahasznosításának, egy átépített épületrész berendezéséhez használták fel a nem is olyan rég még a KLM színeiben repülő Boeing 747-est.

A repülőtér közleménye szerint egy olyan terminálrészt alakítottak át, amelyet a járvány előtt csak átjárónak használtak főként az Easyjet és a Ryanair utasai, mivel ezen járatok beszállókapui felé vezető úton található.

A közelmúltban azonban felújították ezt a folyosót, ülőhelyeket alakítottak ki, így most már várakozni is lehet itt.

Az épületrész berendezéséhez használt üléseken újrahasznosított bőrből készült huzatot használtak, a telefontöltésre kialakított pontokhoz szélerőművekkel termelt, vagyis zöld energiát vezettek.

Emiatt a formatervezők egy szélerőművet formáló telefontöltőt készítettek, amely kijelzi a felhasznált áram mennyiségét, egyes elemeit pedig a KLM egykori 747-esének törzséből alakították ki.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A KLM Jumbóját a kivonás után Spanyolországban szedték darabjaira, majd egyes elemei visszakerültek Hollandiába, a virágtartó ládák, és a szélmalmok lapátjait is ezekből készítették el.