Virtuális kézipoggyász-ellenőrző alkalmazást vezet be holland királyi légitársaság, a KLM mobilalkalmazásában kiterjesztett valóság segítségével ellenőrizhetik az utasok, hogy a csomag mérete megfelelő-e.

A KLM lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a kézipoggyász-ellenőrző applikáció egy átlátszó, virtuális KLM poggyászt használ, amely a fedélzetre felvihető kézipoggyász méreteit replikája. Az alkalmazott kiterjesztett valóság (AR) technológia lehetővé teszi a virtuális kép valóságban való elhelyezését és annak interaktív használatát, így utasok akár otthonról is könnyedén ellenőrizhetik, hogy kézipoggyászuk mérete megfelel-e az előírtaknak. iOS felhasználóknak a szolgáltatás már elérhető a KLM applikációban.

A kézipoggyász-ellenőrző extra kiegészítésként szolgál a már meglévő funkciókhoz.

Nem ez az első eset, hogy a KLM a kiterjesztett valósághoz nyúl fejlesztései során, a KLM Houses alkalmazásban a felhasználók még Anthony Fokker 98. házának történetét is megtekinthetik kiterjesztett valóságon keresztül, illetve különböző Fokkerekkel is lehet repülni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A KLM alkalmazást már több, mint egymillióan töltötték le, és naponta több százezren aktívan használják. A letöltők 70 százaléka tartósan be van jelentkezve és havi több alkalommal használja az applikációt.