Sajtóhírek szerint visszaadja az írországi légi üzemeltetői engedélyét a Norwegian, a korábbi öt AOC-ből így kettő marad meg, miközben vezetőváltás is történt a légitársaságnál.

A csődvédelem alól május végén kikerülő és a korábbihoz képest nagyságrendekkel kisebb méretű Norwegian megszünteti az ír légi üzemeltetői engedélyét (Air Operator Certificate – AOC) a helyi média értesülései szerint.

Fénykorában a légitársaság öt külön AOC alatt üzemeltette járatait, de az ír visszadása után csak kettő marad.

A légitársaság megmaradó Boeing 737-es repülőgépei így a norvég és a svéd engedéllyel üzemelő két cég flottájában üzemelnének tovább.

Fotó: AIRportal.hu

Az ír Norwegian Air International leányvállalatnál ezzel párhuzamosan ötven fős leépítés terveiről értesültek a munkavállalók, bár hivatalos döntés még nem született.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A napokban a légitársaság egyébként azt is bejelentette, hogy június 21-én azonnali hatállyal Geir Karlsen korábbi pénzügyi vezérhelyettes lépett Jacob Schram vezérigazgató helyére a Norwegian Air Shuttle ASA vállalat élére. A hivatalos közlemény szerint a váltás azért történt, mert Schram határozott idejű szerződése lejárt. A cég megkezdte az új szakember keresését a pénzügyi vezérhelyettesi pozícióba.