A légkondicionáló rendszer meghibásodása következtében kényszerleszállást hajtott végre az Aeroflot egyik Sukhoi Superjet 100-asa. A repülőgép biztonságban földet ért, személyi sérülés nem történt – adta hírül saját és orosz hírügynökségi forrásokra hivatkozva az AviationEXplorer.

Vissza kellett fordulnia a Moszkvából Koppenhágába tartó Aeroflot járatnak, miután az azt teljesítő Sukhoi Superjet 100 típusú repülőgép légkondicionáló berendezése meghibásodást jelzett. Az incidens június 18-án, hétfőn történt. Az orosz gyártású típus fedélzetén a jelentések szerint 60 fő tartózkodott (az Aeroflot Superjetjei összesen 87 utas szállítására alkalmasak), akiknek elszállásolásáról a biztonságos földet érést követően az orosz nemzeti légitársaság gondoskodott.

A járatot az Aeroflot RA-89008, idén április elején, hetedikként átvett Superjetje teljesítette. Az ITAR-TASS hírügynökség információi szerint a légkondicionáló berendezés tartalék rendszere működőképes maradt a hibajelzést követően, a repülés biztonsága nem volt veszélyeztetve, de a repülőgép kapitánya a visszafordulás mellett döntött.

Az SSJ-100-as típust kiemelt figyelem kíséri mióta május 9-én Indonéziában egy bemutató repülés közben katasztrófát szenvedett a gyár egyik tesztrepülőgépe.

Az Aeroflot Russian Airlines a típus legnagyobb üzemeltetője, a SkyTeam-tag légitársaság összesen 30 darab Superjetet rendelt és további 10 gépre opciót is kötött.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az RA-89008 lajstromú Superjet 100-as még az átadás előtt áprilisban (Fotó: Sukhoi)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!