Visszafordult Ferihegyre a Wizz Air 2485 számú, Budapest – Marosvásárhely járata. Az Airbus A320-as repülőgép személyzete Nagyvárad és Kolozsvár között döntött a Budapestre történő visszafordulás mellett.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu

A járat szombaton néhány perccel két óra előtt szállt le a Liszt Ferenc Repülőtér 31R jelű futópályáján.

A futópálya elhagyását követően a Zulu gyorslegurulón a Repülőtéri Hivatásos Tűzoltóparancsnokság egységei vették körbe, majd pár perces várakozást követően a számára kijelölt állóhelyre kísérték a HA-LYU lajstromjelű repülőgépet.

A repülőgép fedélzetén információink szerint 120 utas és a személyzet tartózkodott.

A visszafordulás tényleges okáról nem kaptunk információt, azonban a repülőgép nem a pillanatnyi széliránynak megfelelően a leszálló forgalmat fogadó 13R futópályán szállt le észak-nyugati irányból, hanem a másik, hosszabb 31R jelű pályára, azt dél-keleti irányból megközelítve.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Lapunkkal a Wizz Air-től csak egy szűkszavú tájékoztatást közölt, miszerint a repülőgép “elővigyázatosságból” fordult vissza:

A Wizz Air 2485-ös, Budapestről Marosvásárhelyre tartó járata felszállást követően egy pilótafülke jelzés miatt elővigyázatosságból visszatért a budapesti repülőtérre. A repülőgép rendben leszállt, és jelenleg a technikai személyzet vizsgálja. Az utasok a Wizz Air szabályzata és az EU előírásainak megfelelően frissítőket kapnak. Az utasokat egy másik WIZZ repülőgép fogja szállítani, az indulás tervezett időpontja helyi idő szerint délután 4 óra. Elnézést kérünk az utasoktól a késésért, és hangsúlyozzuk, hogy elsődleges célunk az utasok, a személyzet és a repülőgépeink biztonsága.

A HA-LYU lajstromjelű Airbus A320-232 típusú repülőgépet 2008-ban gyártották, korábban a Wizz Air Ukraine leányvállalatnál repült UR-WUA lajstrommal, majd annak megszűnését követően került magyar lajstromba.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!