Vasárnap délután fél egy körül visszafordult Varsóba a LOT a lengyel fővárosból Budapestre közlekedő járata a flightradar24.com virtuális radar adatai szerint.

A LOT 535 számú járatát teljesítő SP-LIM lajstromjelű Embraer ERJ-175 típusú repülőgép Zakopane térségében, a lengyel szlovák határról fordult vissza Varsóba, egyelőre ismeretlen ok miatt. A légijármű személyzete a repülőgép válaszjeladójába betáplálta a 7700-as, általános vészhelyzetre utaló kódot.

A Budapest Airport járatinformációs rendszerében egyelőre csak az látszik, hogy a menetrend szerint Budapestre érkező járatnak 12:15-kor kellett volna leszállnia Budapesten, ehelyett a gép 13:40-re késik.

A bud.hu járatinformáció délutáni frissítése szerint a járat törlésre került, a légitársaság esti járatát viszont egy Boeing 737-400-as repülőgép teljesíti majd, amely több utasférőhellyel rendelkezik.

Gazdátlan laptop a fedélzeten

Lengyel médiainformációkra alapozva az MTI azt írja, hogy egy gazdátlan laptopot találtak a gép fedélzetén, ezért döntött a járat személyzete a Varsóba történő visszafordulás mellett.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A RMF FM lengyel rádióállomás közlése szerint a visszafordulás oka az volt, hogy a fedélzeten ismeretlen eredetű tárgyra akadt a személyzet. Amint a Gazeta Wyborcza című napilap közli, a tárgy egy notebook volt, amely nem volt egyik utasé sem. A lapnak úgy nyilatkozott a repülőtér szóvivője, hogy egyelőre nem tudni, hogyan került a számítógép a repülőgépbe. A varsói repülőtéren a leszállás előtt a mentők és a tűzoltók készenlétben álltak, a landolás azonban zökkenőmentesen ment végbe. A Gazeta Wyborcza szerint a rendkívüli esemény miatt törölték a LOT ellenkező irányú, 14 órai járatát is a Budapest-Varsó útvonalon. Az utasok egy későbbi menetrend szerinti járattal indulnak.

A járat útvonala a flightradar24.com radarképén. | © AIRportal.hu

A járat útvonala a flightradar24.com radarképén.

Frissítve: 2014.11.23. 16:30

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!