Közvetlenül a felszállást követően visszafordult Ferihegyre a Wizz Air Budapest – Dortmund járata.

A W6 2291-es számú járat reggel hét óra után nem sokkal szállt fel a budapesti repülőtér 13L jelű futópályájáról, majd a felszállást követően Budapestet Déldől megkerülve visszafordult a repülőtérre.

A járatot teljesítő HA-LWJ lajstromjelű Airbus A320-as személyzete sürgősségi helyzetet jelentett (pan-pan), majd a felszállást követően mintegy 20 perccel biztonságosan leszálltak a budapesti repülőtér 13R futópályáján.

A LiveATC.net oldalon visszahallgatható rádióforgalmazás szerint a járat személyzete azért döntött a visszafordulás mellett, mert
azonosítatlan, füstszerű szagot éreztek a repülőgép utasterében, bár füstöt nem tapasztaltak.

A Repülőtéri Hivatásos Tűzoltóparancsnokság egységei a leszállást követően átvizsgálták a repülőgépet, de nem találtak rendellenességet, majd a repülőgép a számára kijelölt állóhelyre gurult, ahol megkezdték a repülőgép műszaki átvizsgálását.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az utasokat egy másik repülőgép szállítja el Dortmundba.

A légitársaság kérdésünkre az alábbi nyilatkozatot küldte el az AIRportal.hu részére az eseménnyel kapcsolatban:
„Március 5-én a Wizz Air W6 2291 számú, Budapest-Dortmund járata röviddel felszállás után elővigyázatosságból visszatért Budapestre, mivel a kabinban szokatlan szagot észleltek. A repülőgép rendben leszállt, jelenleg műszaki ellenőrzés alatt áll. A késés minimalizálása érdekében a Wizz Air másik repülőgéppel fogja üzemeltetni a járatot. A Wizz Air elnézést kér az okozott kényelmetlenségért, de utasaink, személyzetünk és repülőgépeink biztonsága elsődleges fontosságú számunkra.”

A járat útvonala a flightradar24.com radarképén.