A British Airways az elsőként átadott négy darab Boeing 787-es repülőgépét körülbelül tíz, míg az újabbakat 3-4 napig nélkülözni kényszerül a gépeken elvégezendő garanciális javítások miatt.

A British Airways a hosszabb törzsű, 9-es Dreamlinerből is vásárolt. (Fotó: Boeing Company) | © AIRportal.hu

A British Airways a hosszabb törzsű, 9-es Dreamlinerből is vásárolt. (Fotó: Boeing Company)

A G-ZBJA lajstromjelű Dreamliner már október 10-én visszatért a karbantartásról, az azt követő B, C, és D regisztrációt viselő példányok pedig várhatóan még az idén kirepülnek az Egyesült Államokba, hogy ott a Boeing szakemberei a szükséges javításokat elvégezzék.

Annak ellenére, hogy a “Dreamliner” és “javítás” szavak egy közegben vannak leírva, semmi rosszra nem kell gondolni, mivel ez az eljárás teljesen megszokott egy új típus esetében – értesült a World Airline News hírportál.

Az amerikai gyártó mérnökei a javítások során a legidősebb példányokon is elvégzik azokat a módosításokat, melyekkel az újabb példányok már el vannak látva abból az okból kifolyólag, hogy a gyártás során folyamatosan újabb és újabb megoldások születnek, melyek még hatékonyabbá és jobbá tehetik a Boeing 787-es gépeket.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A British Airways összesen 8 darab Boeing 787-8-as Dreamlinert üzemeltet jelenleg. A maradék négy példány viszont már kevesebb időt fog a földön tölteni, révén, hogy újabb gyártmányokról van szó. A módosítások után a gépek az utolsó részletig meg fognak egyezni azokkal a 787-esekkel, melyek most gördülnek le a gyártósorról.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!